Λαγκάρντ: «Εφαρμόστε, εφαρμόστε, εφαρμόστε»

Για «μαύρα σύννεφα» πάνω από την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαρακτήρισε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας «δειλή» και «εύθραυστη» και επεσήμανε τους σοβαρούς κινδύνους που παραμονεύουν. Αναφερόμενη στην Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα

από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΝΤ, αλλά επέμενε στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως πράγματι, έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα, ενώ απένειμε επίσης τα εύσημα στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που κάνει.Επίσης, δήλωσε ότι ο Λ. Παπαδήμος έχει πάρει πολύ σοβαρά υπόψη τη δουλειά του, «αλλά θα πρέπει να επαναλάβω αυτό που είχα πει και την προηγούμενη φορά: εφαρμόστε, εφαρμόστε, εφαρμόστε».

Τόνισε δε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει προόδους σε πολλά θέματα, όπως και στη συλλογή φόρων, ενώ τελείωσε τη συνέντευξή της δηλώνοντας πως «πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη στην Ελλάδα».

Επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ευρώπη και παροτρύνει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να διοχετεύσουν τα κεφάλαια διάσωσης απευθείας στις ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, καθώς κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται αυξημένη εποπτεία, όπως υποστηρίζει.

Επίσης, δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό τείχος προστασίας παρουσιάζει «κάποιες μικρές ελλείψεις», επισημαίνοντας ωστόσο την ισχυρή αποφασιστικότητα για υπεράσπιση της ευρωζώνης έναντι της σφοδρής κρίσης χρέους από την οποία πλήττεται. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαγκάρντ, Εφαρμόστε,lagkarnt, efarmoste