Κυβερνητικά «καρφιά» για ΔΝΤ

Φορολογικές μειώσεις από φθινόπωρο και διόρθωση αδικιών υπόσχεται η κυβέρνηση, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελλης, στα πρώτα του μηνύματα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι μόνο αυτό που θέλει η τρόικα», κι έδωσε για άλλη μια φορά έμφαση στα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Στο ίδιο μήκος και η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Ό,τι λέει το ΔΝΤ, δε σημαίνει

ότι το κάνουμε εμείς εδώ», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με την «προειδοποίηση» του ταμείου, πως οι δικαστικές αποφάσεις συνιστούν «κίνδυνο» για τα μισθολογικά και για τα Τέλη Ακινήτων. Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται καθώς «ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο».

Νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλαγή των λεγόμενων ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών , κατάργηση κι άλλων κοινωνικών πόρων που κατευθύνονται στα ταμεία και διατήρηση του αυστηρού καθεστώτος ρύθμισης των χρεών, ζητά εν τω μεταξύ στην εκθεση του για το ασφαλιστικό, το ΔΝΤ.
Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, το ταμείο θεωρεί ανοιχτό το θέμα του επαναπροσδιορισμού των ομαδικών απολύσεων, του υψους των αποζημιώσεων , της επανεξέτασης των μισθολογικών τριετιών, της καθιέρωσης της εργοδοτικής ανταπεργίας (lock out) και της αυστηροποίησης του πλαισίου απεργιακών κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα