Κυβέρνηση με προοδευτικές δυνάμεις

Να ψηφίσουν με ψυχραιμία και όχι με όχημα το φόβο, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, το μεσημέρι.

Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε κατά των πολιτικών δυνάμεων που ζητούν «υπεύθυνη ψήφο», και πρόσθεσε πως «η ψήφος στη ΔΗΜΑΡ είναι μια ψήφος απόρριψης της μιζέριας, της απελπισίας και του φόβου».

Όσον αφορά το κυβερνητικό
σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα μετατραπούμε σε στηρίγματα, σε τσόντες του μνημονίου για να καταλάβουμε καρέκλες».

«Θα πάρουμε μέρος στην αναζήτηση κυβερνητικού σχήματος και αν φτάσει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή θα αναζητήσουμε τη δεδηλωμένη», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «η πρότασή μας για συγκρότηση κυβέρνησης απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

Ερωτηθείς για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε πως «η ΔΗΜΑΡ δε θέλει, ούτε θα ζητήσει ψήφο από τον Π. Καμμένο».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου», μετά τις εκλογές, απάντησε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει.
Keywords
Τυχαία Θέματα