«Οδικός χάρτης» και κυρώσεις από ΕΕ

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου την πληροφορία ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να παράσχει άσυλο στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, που βρίσκονται στο Κίεβο γνωστοποίησαν ότι διαπραγματεύονται με την ουκρανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση «έναν οδικό χάρτη» για μια ειρηνική έξοδο από την κρίση. Οι τρεις υπουργοί,

επρόκειτο να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες το απόγευμα για να συμμετάσχουν στην έκταση σύσκεψη των 28 για την Ουκρανία, ωστόσο αποφάσισαν να παρατείνουν τις συνομιλίες τους στο Κίεβο έως αύριο.

«Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρέπει να δικαστεί για μαζικές δολοφονίες και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά διαπραγμάτευση μαζί του», δήλωσε η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο μετά τα σημερινή, περισσότερο αιματηρή ημέρα, κατά την οποία τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο του Κιέβου.

Κυρώσεις αποφάσισε η ΕΕ

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε να προχωρήσει στην άμεση επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των αξιωματούχων που ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Έμμα Μπονίνο η θέση αυτή ελήφθη σε συμφωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνία που βρίσκονται στο Κίεβο, διαπραγματευόμενοι με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και η υπηρεσία Υγείας του δήμου του Κιέβου έκαναν σήμερα λόγο για ένα συνολικό αριθμό 67 νεκρών το τελευταίο 48ωρο.

Ωστόσο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, επικαλούμενο πηγές της αντιπολίτευσης.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα