Κυριακάτικη απεργία

«Στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 13 Ιουλίου», αναφέρει σε ανακοινωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Τα εμπορικά καταστήματα που γεωγραφικά εντάσσονται στον ορισμό των τριών περιοχών που χαρακτηρίζονται ως τουριστικές, θα είναι ανοικτά την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, εφόσον το επιθυμούν, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων

Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για μεθαύριο Κυριακή, έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντιδρώντας στην κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας. Ήδη οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι έμποροι έχουν καταθέσει κοινή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ζητείται η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και η προσωρινή αναστολή της απόφασης.

Εν τω μεταξύ μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 984 και την εκπομπή του Νίκου Καρούτζου «Αγορά Αξιών» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι «η απόφαση του υφυπουργού ανάπτυξης, πέρα από το ότι είναι εκτός της νομοθετικής εξουσιοδότησης ανοίγει και τον ασκό του Αιόλου για να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις”.

Παράλληλα ο κ. Καββαθάς επεσήμανε ότι με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία 4 χρόνια δεν υπήρξε κανένας νόμος που να ευνοεί τις μικρές επιχειρήσεις ούτε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη στον τουρισμό δεν έχει καμία δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα