Κύπρος: Αισιοδοξία για το νέο επταετές ομόλογο

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε αισιοδοξία για την κάλυψη της έκδοσης χρέους με το νέο επταετές κυβερνητικό ομόλογο.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε σήμερα και - σύμφωνα με πληροφορίες - στόχος είναι να αντληθεί ένα δισ. ευρώ με το επιτόκιο να κυμαίνεται περί το 4%.

Μιλώντας το απόγευμα από το βήμα συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι αργότερα σήμερα θα είναι σε θέση να ενημερώσει εκτενώς για το ενδιαφέρον που
επιδείχθηκε από τους επενδυτές. Εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα προκύψει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται για την Κύπρο στις διεθνείς αγορές και το οποίο θα επιβεβαιώνει την επανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.

Η Κύπρος επιχειρεί έξοδο στις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά εντός του 2015, επιθυμώντας να αξιοποιήσει τις ιδιαίτερα χαμηλές αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων που ανέρχονται κοντά στο 3,50%.

Η τελευταία φορά που η Κύπρος βγήκε στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, ήταν στις 18 Ιουνίου 2014 με την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα