Κρίτικη Σβόμποτα στην τρόικα

Κριτική στη τρόϊκα για τη λανθασμένη, όπως χαρακτηρίζεται, πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, άσκησε σήμερα η Σοσιαλιστική Ομάδα στην Ευρωβουλή, ζητώντας περισσότερο χρόνο και αλλαγή πολιτικής για τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτη» την πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, για χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στη δημοσιονομική

προσαρμογή της Ελλάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η επιμήκυνση από μόνη της δεν πρόκειται να αποδώσει, εάν δεν αλλάξει και η γενικότερη προσέγγιση της τρόικας.

Και πρόσθεσε ότι, πολλές προτάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης έχουν απορριφθεί από την τρόικα, για ιδεολογικούς λόγους.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε, ακόμη, τη σημασία που έχει ένα κοινωνικά ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Αυστριακός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας ανέφερε ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που απαρτίζουν την τρόϊκα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για την ύφεση στην οποία βρισκόμαστε και να αλλάξουν πορεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα