Κρίσιμο τετ α τετ με την τρόικα

Με το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να διατηρείται ως προς το ύψος του δημοσιονομικού κενού, άρχισε η νέα διαπραγμάτευση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιμένει σε νέα μέτρα μείωσης των δαπανών για να καλυφθεί το κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση θα εξετασθούν
για πρώτη φορά τα μέτρα του Προϋπολογισμού 2014 και το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών προσδιορίζεται στα 400 εκατ. ευρώ, καθώς οι δανειστές εκτιμούν ότι χρειάζονται μέτρα για το 2014 ύψους 1,7 δισ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών τα υπολογίζει στα 1, 3 δισ. ευρώ. Τη συνάντηση θα απασχολήσει και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας.

Πάντως την Πέμπτη αναμένεται η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο οποίος θα περιλαμβάνει διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά μέτρα, χωρίς να αναμένεται έως τότε να έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Μεταξύ των μέτρων και αυτά του υπουργείου εργασίας από τα οποία υπολογίζει ότι θα εξοικονομηθούν 800 εκατ. ευρώ ωστόσο η τρόικα έχει ήδη απορρίψει ως μη αποτελεσματικά τα 200 εκατ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν σήμερα συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Εν τω μεταξύ, με στόχο την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση μελών του ΤΑΙΠΕΔ στα διοικητικά συμβούλια των υπό αποκρατικοποίηση εταιριών.
Keywords
Τυχαία Θέματα