Κρίσιμες συναντήσεις για την κινητικότητα

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των Δήμων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αντλήσει από τους ΟΤΑ πάνω από το 50% των 12.500 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του ΔΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Προηγήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών με το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Συγκεντρωμένοι στην πλατεία

Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο Εσωτερικών παραμένουν εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ κλειστή είναι η οδός Σταδίου.

Κλειστοί οι Δήμοι όλης της χώρας με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές. Σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη συμπαράστασης.

Συμφωνία για «νέες ανθρωποθυσίες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας.

«Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους, που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση εις βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου. Η κ. Φάκου ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως αυτό της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και να εντοπισθούν οι δράστες.

Την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε η ΑΔΕΔΥ. Όπως επισημαίνεται η μάχη απέναντι στα προωθούμενα μέτρα που απειλούν το δημόσιο πρέπει να δοθεί από κοινού, από εργαζόμενους και αιρετούς.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πληροφόρηση από το κράτος για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και γενικότερα των δημοτικών υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα