Κρίσιμες ώρες για την διαπραγμάτευση

«Χαμένη» στα mail η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι απέστειλε το σχετικό μήνυμα με τα νέα στοιχεία, ωστόσο οι δανειστές δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν λάβει το τελικό mail. Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την επιστροφή της τρόικας, καθώς εκπνέει και το 48ωρο που είχε δώσει η Κομισιόν, για να τα βρουν οι δύο πλευρές. Την ίδια ώρα στην Αθήνα,

φουντώνει η συζήτηση για συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα ενόψει της διαπραγμάτευσης.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε ραδιοφωνικές τις συν/ξεις στα Παραπολιτικά και το ΣΚΑΙ σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Νωρίτερα , ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε θετικός αλλά υπό όρους σε πρόσκληση συνάντησης απο τον πρωθυπουργό χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε την πρόθεση του κ. Τσίπρα να αποδεχτεί πρόσκληση συνάντησης από τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζουν πάντως ότι περιθώριο συνεννόησης για ζητήματα που αφορούν το χρέος και έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Άρη Τόλιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι «αν δεν τεθεί το ζήτημα των εκλογών, δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα