Κρίσιμες επαφές Τσίπρα - Βαρουφάκη

Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας σχετικά τους όρους μιας νέας οικονομικής συμφωνίας γίνεται στη βάση της ισοτιμίας και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τις συνομιλίες του με το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα, στην Λευκωσία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

την Τρίτη θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ματέο Ρέντσι και την Τετάρτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 9:30 (τοπική ώρα), και ακολούθως θα βρεθεί στο Παρίσι, όπου είναι προσκεκλημένος του Φρανσουά Ολάντ.

Σήμερα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν και στελέχη του City, ενώ την Τρίτη θα βρεθεί στην Ιταλία με τον ομολόγο του Πιερ Κάρλο Παντοάν.Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News, μετά τη συνάντηση του με τον Τζορτζ Όσμπορν, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης».

Χθες, ο κ. Βαρουφάκης βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα