Αργά το βράδυ η τριμερής στη Ρίγα

Μετά τις 22:00, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δείπνο εργασίας με το οποίο ξεκινούν απόψε οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Λετονία θα πραγματοποιηθεί ησυνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο. ο οποίος τόνισε νωρίτερα «θέλουμε να βρούμε λύση για την Ελλάδα, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προετοιμασία του εδάφους στη συνάντηση που θα

έχουμε απόψε με τον έλληνα πρωθυπουργό».Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την εκτίμηση ότι βάσει της προόδου που έχει γίνει έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, θεωρείται ώριμο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του μήνα και διευκρινίζουν ότι στην αποψινή συνάντηση, η οποία θα είναι τριμερής, η κυβέρνηση δεν περιμένει να υπάρξει, να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς είναι μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.

Η κυβέρνηση, αναφέρουν, περιμένει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε έως το τέλος του μήνα να έχει επέλθει συμφωνία και να έχει γίνει το Eurogroup που θα την επικυρώσει.

Μήνυμα και από τις Βρυξέλλες ότι δεν κλείνει η διαπραγμάτευση χωρίς το συνταξιοδοτικό. Την ίδια ώρα, πρωτοβουλία για τετραμερή συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι, την επόμενη Πέμπτη, αναλαμβάνουν οι επικεφαλής των ευρωομάδων, σύμφωνα με mail που διέρρευσε από την Κομισιόν, πληροφορία, πάντως, που η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να σχολιάσει.

Κατά τα άλλα, η κυρία Αντρέεβα, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχίζονται, προσθέτοντας ότι το μοναδικό σενάριο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, και πως όλοι εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.



Keywords
Τυχαία Θέματα