Κρίσιμες αποφάσεις αύριο

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που συνεχίζουν ως αύριο την απεργία τους, η οποία κρίθηκε παράνομη, και την ίδια ημέρα λαμβάνουν περαιτέρω αποφάσεις για τις αντιδράσεις τους απέναντι στη διαθεσιμότητα.

Εν τω μεταξύ, αν και σταμάτησαν οι καταλήψεις σε τριες από τις μεγαλύτερες σχολές του Πολυτεχνείου, ξεκίνησαν σε 6 τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Νομική.

Τη στήριξή της στον αγώνα

των διοικητικών υπαλλήλων εκφράζει η ΟΛΜΕ και απαιτεί «να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους.

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας πως «έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα».

Αδιανόητο να συζητάμε για το αν χαθεί ή όχι το εξάμηνο, στέλνοντας λάθος μήνυμα στους φοιτητές, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Γιάννης Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι η απάντηση του υπουργείου περί μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας για τη διαθεσιμότητα και εκατοντάδων υπαλλήλων με το ίδιο ονοματεπώνυμο στα πανεπιστήμια είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα