Κρεμάει παπούτσια ο Χίπια

Ο Σάμι Χίπια ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 37 ετών. Ο Φινλανδός κεντρικός αμυντικός της Λεβερκούζεν και πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ θα αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2012 ρόλο βοηθού προπονητή στον γερμανικό σύλλογο. Όμως, στο διάστημα που μεσολαβεί, θα επιστρέψει στην Φινλανδία για να πάρει δίπλωμα προπονητή, ενώ θα εργαστεί και στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Ο Χίπια δήλωσε σχετικά στο φινλανδικό κανάλι «MTV3»: «Η απόφαση μου να αποσυρθώ οριστικοποιήθηκε μέσα σε αυτή την χρονιά, δεν είχα κάποιο
ενδιαφέρον να αγωνιστώ σε άλλο σύλλογο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν στην καριέρα και ιδιαίτερα τους συγγενείς μου και τους φίλους μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα».

Ο πολύπειρος αμυντικός μίλησε και για τα μελλοντικά σχέδιά του, τα οποία περιλαμβάνουν την προπονητική, λέγοντας: «Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να πάρω το δίπλωμα του προπονητή και μετά να αποκτήσω εμπειρία, δουλεύοντας για την Λεβερκούζεν και στην εθνική Φιλανδίας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτήν την προοπτική και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι θα δώσω το 100%, όπως κάνω πάντα».

Ο Χίπια άρχισε την καριέρα του στην φινλανδική Μιλικόσκι και το 1992 «μετακόμισε» στην Ολλανδία για λογαριασμό της Βίλεμ, όπου παρέμεινε τρία χρόνια. Το 1995 η Λίβερπουλ ξόδεψε 2,5 εκατομμύρια λίρες για τον φέρει στο «Ανφιλντ», όπου έμεινε για 10 χρόνια, κατακτώντας 2 Κύπελλα Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ, 2 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 κύπελλο UEFA, 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 2 Ευρωπαϊκά Σουπερ Καπ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λίβερπουλ, ο Χίπια ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες των οπαδών και συχνά πυκνά φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το 2009 ο Χίπια συνέχισε την καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Λεβερκούζεν.

Ως αντικαταστάτη, η Μπάγερ απέκτησε για πέντε χρόνια τον 21 ετών Ομέρ Τοπράκ από την Φράιμπουργκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα