Κόβουν αποζημιώσεις και προνόμια για Χ.Α.

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ως ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή, ενώ ήδη ανανεώθηκαν τα εντάλματα εννέα καταζητούμενων μελών της οργάνωσης. H διάσκεψη των προέδρων της βουλής θα οριστικοποιήσει το πλαίσιο που θα ισχύει για τους 6 συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. σε σχέση με την στέρηση καταβολής βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και άλλων προνομίων που απορρέουν από τη βουλευτική ιδιότητα, όπως αυτοκίνητο, συνεργάτες, τηλεφωνική
ατέλεια κ.ά.. Ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει σειρά επαφών με τους γενικούς γραμματείς όλων των κομμάτων από τους οποίους ζητεί συγκεκριμένες εισηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση υπό το φως των νέων δεδομένων. Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων τουλάχιστον το 1/10 των βουλευτών τους διώκονται για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Επίσης, ετοιμάζεται ρύθμιση που θα απαγορεύει την καταχρηστική προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση παραίτησης βουλευτή. Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων αναμένεται να δώσει σε λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ, αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις της δίωξης κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Στελέχη της ΝΔ και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ζητώντας η έρευνα πρέπει να προχωρήσει σε βάθος και με ταχύτητα. Όπως είπε υπάρχουν ακόμη μικρά αποστήματα φασισμού στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφάλειας που όμως μπορεί να μεγαλώσουν.

«Μάλλον δεν θα είμαστε κοντά στο Σύνταγμα, αν επιλέξουμε με νομοθετική ρύθμιση να αποκλείσουμε αναπληρωματικές εκλογές αν παραιτηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής», τόνισε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα