Κουρουμπλής: Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα και στην αγορά φαρμάκου, μετά και τις καταγγελίες του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνου Λουράντου, ότι το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων κάποιες φαρμακαποθήκες άρχισαν να παραδίδουν φάρμακα στα φαρμακεία μόνο με μετρητά και σε μικρή ποσότητα.

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής
έσπευσε να δηλώσει ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι καταβάλλονται κανονικά οι οφειλές σε φαρμακοποιούς και φαρμακευτικές εταιρείες, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι κανένας ασθενής δεν θα μείνει ακάλυπτος από φάρμακα.

Μάλιστα σε έκτακτη σύσκεψη που είχε ο κος Κουρουμπλής με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας απέσπασε τη δέσμευση ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους ασθενείς που αγωνιούν για την προμήθεια των φαρμάκων τους, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ,Δημήτρης Κοντός, εμφανίζεται καθησυχαστικός, δηλώνοντας ότι η προμήθεια των φαρμάκων στα σημεία διακίνησης γίνεται κανονικά και δε θα λείψουν οι θεραπείες στους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κο Κοντό, οι φαρμακοποιοί αναμένεται να λάβουν εντός των ημερών συνολικά το ποσό των 75 εκατ. ευρώ που αποτελεί το 50% του μηνός Μαρτίου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σοβαρές δυσλειτουργίες φοβούνται πως θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στην τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία πολλοί διοικητές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΗΝΑ 9.84, αρκετές εταιρείες προμηθειών αρνούνται να παραλάβουν επιταγές και παραδίδουν τα τρόφιμα μόνο με μετρητά.

Οι διοικητές έχουν ενημερώσει σχετικά τις Υγειονομικές Περιφέρειες και περιμένουν να λάβουν τις κεντρικές οδηγίες για το πώς θα κινηθούν.

Έλενα Μπρέγιαννη
Keywords
Τυχαία Θέματα