Κούλουμα στου Φιλοπάππου

Ο λόφος του Φιλοπάππου ήταν το επίκεντρο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα, έστω με γκρίζο ουρανό. Το παραδοσιακό μουσικό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα έστησε ο δήμος Αθηναίων, μοιράζοντας 3.000 μερίδες στους δημότες και επισκέπτες της πόλης.

«Κάθε φέτος και καλύτερα, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα ήμασταν με χιονόνερο, οπότε του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε απόλυτη λιακάδα»,

δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας πως οι γιορτές απλώθηκαν στις γειτονιές της Αθήνας στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Γιορτή με παραδοσιακή μουσική και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Δύσκολο εγχείρημα, πάντως, το πέταγμα του χαρταετού, καθώς τα φετινά Κούλουμα συνοδεύονται με βροχή και ισχυρούς νοτιάδες.

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις στην Αττική κυρίως τις πρωινές ώρες, με διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 - 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτή έως το μεσημέρι η ιχθυαγορά της Βαρβακείου, προκειμένου οι καταναλωτές να «στρώσουν» με φρέσκα θαλασσινά το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Έως τις 5 το απόγευμα ανοιχτή η Ιχθυαγορά του Ρέντη.

Ενδεικτικά, προς 3,80 ευρώ το κιλό διατίθενται τα μύδια, προς 10 ευρώ τα κυδώνια και 8 ευρώ οι γυαλιστερές. Τα μικρά καλαμάρια πωλούνται από 7 - 12 ευρώ το κιλό και το χταπόδι 14 ευρώ.

Από 2,5 - 3 ευρώ κοστίζει η παραδοσιακή λαγάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα