Κορυφώνεται το διπλωματικό παιγνίδι

Το ταξίδι στην Καλιφόρνια που θα πραγματοποιούσε την επόμενη εβδομάδα ακύρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να εργαστεί πάνω στο σχέδιο απόφασης για τη Συρία που πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αγία Πετρούπολη, όπου βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος για να παρακολουθήσει τις εργασίες της συνόδου της G20, με αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων τη συριακή κρίση.

Το δείπνο εργασίας των ηγετών της ομάδας των G-20, το βράδυ της Πέμπτης προς την

Παρασκευή στο μέγαρο Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη, επιβεβαίωσε τη διαίρεση που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα για την κρίση στη Συρία, ανέφερε ο πρωθυπουργός τη Ιταλίας Ενρίκο Λέττα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λέττα « το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό "επιβεβαιώθηκε" η διαίρεση της ομάδας των G20 για τη Συρία».

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Κάμερον από την Αγία Πετρούπολη οπου βρίσκεται δήλωσε πως η Βρετανία έχει στην κατοχή της νέες αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ενώ βρετανική πηγή διευκρίνισε ότι η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στα προάστια της Δαμασκού ήταν αέριο σαρίν. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζόε Μαντσίν από τη Δυτική Βιρτζίνια εξέφρασε την αντίθεσή του στο σχέδιο ψηφίσματος του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο.


Το θέμα της Συρίας αναμένεται να τεθεί στις συναντήσεις που θα έχει το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Λιθουανία, Γαλλία και Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα