«Κόντρα» Τζαμαϊκανών και WADA!

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στις τάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) με τη στάση της κυβέρνησης της Τζαμάικα γύρω από το θέμα των ελέγχων.

Ο λόγος είναι οτι μέχρι το τέλος του έτους δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στη χώρα οργωμένο καθεστώς ελέγχου των αθλητών.

Η πρωθυπουργός της Τζαμάικα Πόρτια Σίμπσον-Μίλερ τις προάλλες απηύθυνε πρόσκληση στους παράγοντες της WADA να επισκεφθούν το νησί της Καραϊβικής, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή, με τον επικεφαλής

της Τζον Φάχεϊ να κάνει λόγο για κωλυσιεργία στο έργο του οργανισμού.

«Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη, δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρότασή τους να μιλήσουμε την επόμενη χρονιά» δήλωσε ο Αυστραλός παράγοντας, συμπληρώνοντας ότι μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις.

Η πιο σοβαρή θα είναι να δηλώσει η Τζαμάικα «μη συμμόρφωση» στον κώδικα της WADA, που αυτόματα θα ανοίξει τον δρόμο στη ΔΟΕ και τις διεθνείς Ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κατασταλτικά μέτρα.

Τα παραπάνω έρχονται σαν συνέχεια στις αποκαλύψεις ότι για διάστημα πέντε μέχρι επτά μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν υπήρχε έλεγχος εκτός συναγωνισμού στους αθλητές και τις αθλήτριες στίβου της Τζαμάικα στη χώρα τους.

Επίσης πριν από το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας αστέρια όπως ο Ασάφα Πάουελ, Σερόν Σίμπσον και Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν βρέθηκαν «θετικοί» σε ελέγχους αντι-ντόπινγκ κι αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα