Κατατίθεται στη Βουλή

Αύριο – εκτός απροόπτου – κατατίθεται στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Η φορολόγηση, κυρίως της ακίνητης περιουσίας, αποτέλεσε σημείο τριβής νωρίτερα, μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στη σημερινή τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής.

«Η

μεσαία τάξη καταρρέει και οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν φτάσει στα όριά τους με τον φόρο στα ακίνητα να έχει οκταπλασιαστεί», ανέφερε η κα Μπακογιάννη με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα δεν υπερ-φορολογείται σε σχέση με την ευρωζώνη και ότι το κράτος θα εισπράξει από την ακίνητη περιουσία όχι 3,9 αλλά 2,6 δισ. ευρώ.«Περιμένουμε να εισπράξουμε λιγότερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα καταβληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

«Αριστερός ο ενιαίος φόρος», δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Καθησυχάζει για τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, λέγοντας πως κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος και μετά προχωρά προς τα κάτω, και καλεί να μη δραματοποιούμε τα πράγματα.

Πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα, εν τω μεταξύ, στην πτώση των τιμών ακινήτων, σύμφωνα με έρευνα του ΔΝΤ, που μεταδίδει το Μπλούμπεργκ. Από τα στοιχεία διαπιστώνεται πως την ίδια στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο σημειώνεται άνοδος στις τιμές των ακινήτων, στην Ελλάδα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή τεράστια πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα