Κόμβος Αλληλεγγύης Πολιτών στην Αθήνα

Κόμβος Αλληλεγγύης Πολιτών ονομάζεται η νέα κοινωνική υπηρεσία που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων, με σκοπό τη στήριξη και την κάλυψη βασικών αναγκών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Με στέγη το παλαιό Φρουραρχείο απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, ο Κόμβος ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά από τον περασμένο Ιούλιο με αποδέκτες 721 άτομα και οικογένειες. Η προσπάθεια συνεχίζεται, με έμφαση αυτή την εποχή στον σχολικό εξοπλισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τσάντες, τετράδια, βιβλία όλων των τάξεων καθώς και γραφική ύλη. Τα επίσημα

εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Φτώχειας.

Οι εγγεγραμμένοι στον Κόμβο αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 4.000 με αυξητική τάση ενώ σημαντική είναι η ανταπόκριση των πολιτών που επιθυμούν να ενισχύσουν τα αποθέματα, δωρίζοντας τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια ακόμη και παιδικά παιχνίδια ενώ επόμενος στόχος είναι να συμπεριληφθούν είδη οικιακής χρήσης, έπιπλα, καρότσια για μωρά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι παροχές αφορούν αποκλειστικά σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες από την τηλεφωνική γραμμή 15422 (από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα).

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί θα ακούσετε έναν 37χρονο, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Οι ελάχιστες ανάγκες που προσπαθεί να καλύψει είναι το γάλα των παιδιών του ενώ καθημερινά ζει με τον φόβο της έξωσης καθώς με τα 620 ευρώ που παίρνει μηνιαίως αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της οικογένειάς του.

της Κωνσταντίνας Βρεττού

Keywords
Τυχαία Θέματα