Κομισιόν:Διαθέσιμη για νέες ελληνικές προτάσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, για να λάβει νέες προτάσεις από την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλους όσοι εμπλέκονται στην λύση του ζητήματος. Οσον αφορά τα δημοσιεύματα για πιθανή διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής για το ελληνικό ζήτημα την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Σχοινάς απάντησε: «Κανένα σχόλιο».

Πάντως,

έκανε γνωστό, ότι εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες βράδυ και με τον Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν επιθυμίας των δύο Ελλήνων πολιτικών, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι διαβουλεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο. Πριν την απογευματινή τηλεδιάσκεψη του Γιουρογουόρκινγκ Γκρουπ, συνεδριάζουν εκτάκτως στις 6 το απόγευμα στην έδρα της Κομισιόν, Γιούνκερ - Τουσκ - Ντάισελμπλουμ - Σουλτς - Ρέγκλινγκ και Ντράγκι.

Την ανάγκη η ΕΕ να αποφύγει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επισήμανε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του τρέχοντος προγράμματος και να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε πριν από λίγη ώρα ηγερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Παραδέχτηκε ωστόσο πως δενείναι σίγουρη πως θα υπάρξει συμφωνία έως το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης, καθώς, όπως είπεδεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικά καινούργιο στη διαπραγμάτευση Αθήνας και πιστωτών. Αποσαφήνισε πάντως πως εστιάζει τιςπροσπάθειές της στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στο να διευκολύνει το έργο των τριών θεσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα