Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο

Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο ως προς τη λήξη των εργασιών του, ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο εργάζονται και οι τρεις θεσμοί είναι ένα, ότι δηλαδή η Ελλάδα

θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οικοδεσπότης της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας τωνΕπτά (G7) στη Δρέσδη, δήλωσε σήμερα ότι οι "θετικές ανακοινώσεις" της ελληνικής κυβέρνησης "δεν αντανακλούν πλήρως" την πρόοδο των συνομιλιών της Αθήνας με τους πιστωτές της.

Επιθυμία της Γερμανικής Κυβέρνησης και της Άγκελα Μέρκελ, παραμένει αυτή που ήταν, η Ελλάδα να μείνει μέρος της Ευρωζώνης, τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εικασίες περί grexit.

Αναφερόμενος στην επικοινωνία Μέρκελ - Ολάντ - Τσίπρα, τόνισε ότι αυτή δεν υποκαθιστά τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς.

Δεν υπάρχει σενάριο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Δεν υπάρχει σενάριο για Grexit» τόνισε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ζήτησε από "όλα τα εμπλεκόμενα μέρη" στις συνομιλίες με την Ελλάδα να "μετακινηθούν" από τις θέσεις τους για να αποφευχθεί μια "κρίση". "Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών", όμως ταυτόχρονα "πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση να "επιλυθεί" το πρόβλημα "προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας".

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, το πρωί υπήρξαν τεχνικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα, και οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα ξεκινήσουν εκ νέου τις επόμενες ώρες.

«Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στις 30 Ιουνίου, πρέπει να πάμε τώρα σε συμφωνία», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο, και υπερασπίστηκε τη λογική του Νίκου Παππά για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, όταν η συμφωνία αυτή φτάσει στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα