Θα επιμείνουμε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

«Έχουμε στείλει στοιχεία στην τρόικα που αποδεικνύουν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που έχουμε καταθέσει είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση για το ύψους του δημοσιονομικού κενού το 2014 μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που ξεκινά από την Τρίτη η τρόικα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με το Υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί το θέμα της τρύπας των 500 εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Νωρίτερα, η Κομισιόν μέσω του εκπροσώπου διέψευσε ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού στον προϋπολογισμό του 2014 είναι 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζει επακριβώς.

Όπως είπε ο κ. Ο Κόνορ, η Επιτροπή ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσοη Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο εκπρόσωπος άφησενα εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό» απάντησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση εάν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο κ. Ο Κόνορ είπε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα