Κολίνα: «Να προστατεύσουμε τους παίκτες»

Στην προσπάθειά της να διασφαλίσει  υψηλού επιπέδου διαιτησίες στο EURO 2012 η UEFA εξέδωσε μια σειρά από... οδηγίες προς ναυτιλομένους προς όλους τους διαιτητές.

Ο γενικός διευθυντής διαιτησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, αναφέρθηκε σε σχετική συνεδρίαση στη Βαρσοβία στο τι θα πρέπει να προσέξουν οι ρέφερι.

Η προστασία των παικτών και της εικόνας του αγώνα, η τιμωρία σε περίπτωση
που κάποιος παίκτης φερθεί άσχημα στον διαιτητή και η αντιμετώπιση περιστατικών μαζικών συρράξεων είναι μεταξύ των οδηγιών που εξέδωσε η επιτροπή διαιτησίας της UEFA.

Σε κάθε ένα από τα 31 παιχνίδια στην Πολωνία και την Ουκρανία θα υπάρχει ο διαιτητής, οι δύο βοηθοί διαιτητές, ο τέταρτος διαιτητής, οι δύο επιπλέον βοηθοί διαιτητές καθώς και ένας αναπληρωματικός βοηθός διαιτητή.

«Ένας από τους κύριους στόχους είναι να προστατεύσουμε τους παίκτες. Δεν θέλουμε να έχουμε διαιτητές που θα περιβάλλονται από παίκτες που θα διαμαρτύρονται. Αυτό δεν δίνει μια καλή εικόνα, θα πρέπει να βλέπουν την κίτρινη κάρτα οι παίκτες. Επίσης, δεν θέλουμε να βλέπουμε μαζικές συρράξεις με 20 παίκτες και θα πρέπει οι διαιτητές να δείχνουν την κίτρινη κάρτα στους αρχικούς υποκινητές», τόνισε ο Κολίνα.

Ο Ιταλός πρώην ρέφερι, εξήγησε ότι οι διαιτητές που επελέγησαν τον Δεκέμβριο και προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες, επιλέχθηκαν με βάση την απόδοσή τους σε μεγάλες διοργανώσεις της UEFA τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και λόγω της εμπειρίας τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα