Κοινή απάντηση σε Κουρουμπλή

Σε κοινή γραπτή δήλωση προχώρησαν οι πρώην υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, προκειμένου να απαντήσουν στις αιτιάσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με τη μίσθωση γερμανικής εταιρείας για
παροχή υπηρεσιών τεχνογνωσίας για το ελληνικό δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για συμβόλαιο ύψους περισσοτέρων από 10 εκατ. ευρώ, μεταξύ υπουργείου Υγείας και γερμανικής εταιρείας συμβούλων για «υποστήριξη» στη μεταρρύθμιση του ελληνικού συστήματος υγείας. Ο κ. Κουρουμπλής διερωτήθηκε «πώς υπέγραψαν πολιτικοί για να δοθούν 10 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, σε γερμανική εταιρεία, η οποία θα μας βοηθούσε να φτιάξουμε το σύστημα -δηλαδή για να το διαλύσουμε; Πώς μπορούσες να δώσεις 700.000 ευρώ σε έναν άνθρωπο για να κάνει μία έκθεση για το φάρμακο» (στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας).

Οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας απαντώντας στον νυν υπουργό ξεκαθάρισαν ότι τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει. Αντίθετα υπάρχει σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Και οι δύο υπουργοί προσθέτουν ότι "αν και δεδόμαστε πολιτική κριτική όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας".

Μάλιστα προτρέπουν τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί".
Keywords
Τυχαία Θέματα