Κλοπή της Βουλγάρικης ιστορίας από την ΠΓΔΜ

«Μαζί με τη συστηματική κλοπή γεγονότων και προσωπικοτήτων της μεσαιωνικής και της νεότερης ιστορίας της Βουλγαρίας, τώρα τα Σκόπια προχωρούν, προφανώς, και στην παραχάραξη της σύγχρονης ιστορίας».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε σχόλιά του ο σημερινός βουλγαρικός Τύπος, με αφορμή την ευρύτατη δημοσιότητα που έτυχαν από τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η χώρα του και όχι η Βουλγαρία αναγνώρισαν πρώτη την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.

«Τα ΜΜΕ στα Σκόπια προσπαθούν να παραχαράξουν και την πλέον σύγχρονη ιστορία, ανακοίνωσαν από τη Βουλγαρική πολιτιστική λέσχη στα Σκόπια», επισημαίνει η εφημερίδα «Ντούμα».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της αριστερής ημερήσιας της Βουλγαρίας, οι μεγαλύτερες εφημερίδες στα Σκόπια όπως οι «Ντνέβνικ», «Ούτρινσκι Βέσνικ» κ.α. έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Στο θέμα δίνουν πλατιά δημοσιότητα και άλλες σημερινές εφημερίδες στη Σόφια, επικαλούμενες την ανακοίνωση της πολιτιστικής λέσχης της Βουλγαρίας στα Σκόπια.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται- μεταξύ άλλων- ότι «η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος ήδη από τις 15 Ιανουαρίου του 1992 ενώ η αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας έγινε γεγονός στις 6 Φεβρουαρίου του 1992».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα