Κλήση για εξηγήσεις

Την κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της υπογραφής του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens, αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής, μετά από σχετική πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αντίθετοι στην κλήση του Διοικητή εμφανίστηκαν οι βουλευτές της

ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιάννης Τραγάκης, ενώ «παρών» δήλωσε στην ψηφοφορία ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος άφησε αιχμές για την κ Κωνσταντοπούλου ότι «έχει προσωπική ατζέντα» και ότι με την κλήση Στουρνάρα, που είναι τώρα βασικός παίκτης στην διαπραγμάτευση λειτουργεί κατά της κυβέρνησης.

« Αρκεί που είστε εσείς υπέρ» του απάντησε ειρωνικά η πρόεδρος της βουλή.

Κατά την διάρκεια της τεταμένης συζήτησης η κα Κωνσταντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί για την ίδια υπόθεση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι για το όποιο δεν υπήρξε ωστόσο ψηφοφορία.

Τέλος, η κ Κωσνταντοπούλου αναφερόμενη και σήμερα στην απόφαση της βουλής, που ανεκλήθη από την ίδια για την προμήθεια τηλεφωνικών συσκευών Siemens, τόνισε με νόημα ότι οι μηχανισμοί της διαφθοράς έχουν βαθιές ρίζες και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον προϊστάμενο ηλεκτρολογίας της βουλής το ιστορικό αγοράς τηλεφωνικών κέντρων, διαπιστώνοντας ότι η προμήθεια όλων των τηλεφωνικών κέντρων της βουλής έχει γίνει από ΟΤΕ, και ότι υπάρχουν ασάφειες όσον άφορα τις υπογραφές και τις προμήθειες, γιατί μέχρι πρότινος οι συμβάσεις αυτές δεν είχαν αναρτηθεί στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα