«Κληρώνει» για Συρία

Τηνβεβαιότητά του ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσειυπέρ της στρατιωτικής δράσης στην Συρίαεξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνάντησήτου με κορυφαίους γερουσιαστές, ενώσημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα ευρύτεροσχέδιο για να βοηθήσουν τους Σύρουςαντάρτες να νικήσουν τις δυνάμεις τουΣύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τηνενδεχόμενο διεξαγωγής εν ευθέτω χρόνωκαι στη Γαλλικά Εθνοσυνέλευση ψηφοφορίαςγια την ανάληψη δράσης στη Συρία, όπωςζητά η αντιπολίτευση, άφησε ανοικτό οαρμόδιος για τις Σχέσεις με ο Κοινοβούλιουπουργός της Γαλλίας

Αλέν Βινταλί. "Εάντο αμερικανικό Κογκρέσο αντιταχθείστην επέμβαση, η Γαλλία δεν θα λάβειμέρος" διευκρίνισε πάντως η πρόεδροςτης επιτροπής Άμυνας της Εθνοσυνέλευσης,Πατρισιά Αντάμ.

Νωρίτερασυναγερμό σήμανε η απροειδοποίητηαντιπυραυλική άσκηση που πραγματοποίησετο πρωϊ το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειοκαι η οποία ανιχνεύθηκε από ρωσικάραντάρ. Τουπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσεεκ των υστέρων ότι επρόκειτο γιαδοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλουΣπάροου ο οποίος μιμείται τους μακρούβεληνεκούς πυραύλους της Συρίας καιτου Ιράν, και χρησιμοποιείται ως στόχοςαπό την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑισραηλινή πυραυλική ασπίδα.

"ΗΣυρία έχει μεταβληθεί στη μεγάλη τραγωδίατου αιώνα, σε αποτρόπαιη ανθρωπιστικήκαταστροφή με ρυθμούς εξόδου του πληθυσμόχωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία."ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ γιατους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες,σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο αριθμόςτων καταγεγραμμένων Σύρων προσφύγωνσε γειτονικές χώρες σχεδόν δεκαπλασιάσθηκετον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας τα δύοεκατομμύρια, κατά το ήμισυ παιδιά. Άλλα4,2 από τα συνολικά 22 εκατ. κατοίκους τηςΣυρίας είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα