Κλειστή η Εθνική Πινακοθήκη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούνσήμερα, Κυριακή 13 Μαΐου 2012, οι αρχαιοφύλακεςτου μουσείου της Εθνικής Πινακοθήκης,καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση τηςΠανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΦυλάξεωςΑρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), δεν έχει εγκριθείακόμα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τηνπαροχή εργασίας τους κατά τις Κυριακέςκαι εξαιρέσιμες ημέρες, με αποτέλεσμανα τους οφείλονται δεδουλευμένα γιατις ίδιες ημέρες από το έτος 2010 έως καισήμερα.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημαμε την Εθνική Πινακοθήκη

και τουςαρχαιοφύλακες, που ξεκινά πολλά χρόνιαπριν. Φανταστείτε ότι το 2003- 2008 οιεργαζόμενοι δεν αμείβονταν για τιςΚυριακές που δούλευαν, ενώ από το 2010 έωςσήμερα δεν έχουν αμειφθεί ούτε για τιςΚυριακές και τις αργίες ούτε για την 6ημέρα που έχουν εργαστεί. Όχι βέβαια γιαόλο τον χρόνο αλλά για πάρα πολλούςμήνες. Αυτό συμβαίνει διότι ούτε η καΛαμπράκη ούτε ο εποπτεύων φορέας, πουείναι το ΥΠΠΟΤ, δεν ασχολείται πραγματικάμε τους εργαζόμενους» δήλωσε ο ΙωάννηςΜαυρικόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ.

«Κάνουμε μια προειδοποιητικήαποχή την Κυριακή, εφόσον οι αρχαιοφύλακεςδεν πληρώνονται ούτως ή άλλως, με τηνπροϋπόθεση ότι θα μπορέσουν να βρουνλύση. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, δενέχει να κάνει με ότι δεν υπάρχει κυβέρνησηαυτήν τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι καθαράτεχνικό και οικονομικό» συμπλήρωσε.

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα