«Κλείσιμο των εκκρεμοτήτων»

Την επίσπευση όλων των θεμάτων που εκκρεμούν ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση με το κλιμάκιο της τρόικας. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να κλείσουν ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμη, ώστε να μην δίνουν επιχειρήματα στο κλιμάκιο της τρόικας να καθυστερεί. Σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup και αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα

οι εκπρόσωποι της τριμερούς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, να άρει τις επιφυλάξεις κυβερνητικών βουλευτών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το προσχέδιο του υπουργείου δείχνει πως κάποιοι ιδιοκτήτες θα ελαφρυνθούν ωστόσο οι μεσαίες και μεγάλες ιδιοκτησίες θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο.

Τη θέση ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή η άποψη της τρόικας για την άρση άνευ όρων των πλειστηριασμών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης. «Έχουμε πει ότι αν πρέπει να κατέβουν λίγο τα όρια της προστασίας, αυτό κανείς μπορεί να το συζητήσει. Όχι, όμως, να πάμε σ' αυτό που ζητούν οι δανειστές. Αυτό δεν περνάει. Για τους φτωχούς ανθρώπους και τα λαϊκά στρώματα δεν περνάει», είπε χαρακτηριστικά.

Το Υπουργείο εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο τα 400 εκ. ευρώ από τα 2,9 δισ. που προσδοκά να εισπράξει να προέλθουν από τη διατήρηση του ΦΑΠ στα μεγάλα ακίνητα.

Αιχμές για τη στάση που τηρούν το τελευταίο διάστημα οι δανειστές μας, άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η χώρα αδικείται επικοινωνιακά από τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, καθώς υποτιμούνται οι θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ κάποιοι αγνοούν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα, είπε ο κ. Βενιζέλος. Εμείς επεσήμανε, δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές, για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση που να καταλάβουν τα πραγματικά δεδομένα και την πολιτική των αριθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα