«Κλειδώνουν» την πρωτιά οι Μπουλς

Τους πρωταθλητές Ντάλας Μάβερικς νίκησαν οι Σικάγο Μπουλς, 93-83 και έφτασαν τις 48 νίκες, όσες δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ο Ντέρικ Ρόουζ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για τους Μπουλς, ήταν πάντως φανερά εκτός ρυθμού και έμεινε στους 11 πόντους (8 ασίστ). Πρώτος σκόρερ των «Ταύρων» ο Λουόλ Ντενγκ (22π.), ενώ ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον (19π.) θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του.

Σε συνδυασμό

με την εντός έδρας ήττα του Μαϊαμι, το Σικάγο βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ανατολή.

Οι Μπουλς χρειάζονται μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια τους ή απλά μία ήττα των Μαϊαμι Χιτ για να το καταφέρουν! Οι 8 πόντοι που πέτυχαν οι Μάβερικς στην 1η περίοδο (21-8) αποτελεί το λιγότερο παραγωγικό δωδεκάλεπτο στην ιστορία της ομάδας του Ντάλας.

Πάντως, ο τεχνικός των Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ δεν είχε στη διάθεσή τους τους Τζέισον Κιντ και Τζέισον Τέρι, αφού αποφάσισε να τους ξεκουράσει.

Μια ήττα που όπως φαίνεται θα τους στοιχίσει την πρώτη θέση στην Ανατολή και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς υπέστησαν οι Χιτ μέσα στο Μαϊαμι, 84-86, από τους Ουίζαρντς.

Η απόφαση του Έρικ Σποέλστρα να ξεκουράσει τους Λεμπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος δεν αποδείχτηκε ορθή, αφού Ουόλ και Νενέ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα της Ουάσιγκτον.

Ήρθε και ο τραυματισμός του Ντουέιν Ουέιντ μόλις στο 3ο λεπτό «του βγήκε ο δείκτης του αριστερού χεριού) και το έργο των Ουίζαρντς έγινε πιο εύκολο.
Ο ηγέτης των Χιτ δεν προλαβαίνει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια για την κανονική περίοδο, αλλά θα είναι έτοιμος από την αρχή των πλέι οφ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις.

Στο αγωνιστικό μέρος και εν τη απουσία του Big 3 για τους γηπεδούχους, ο Νενέ έδωσε προβάδισμα 82-84 στους Ουίζαρντς.

Ο Χάσλεμ με κάρφωμα ισοφάρισε σε 84-84, αλλά στην τελευταία επίθεση των Ουίζαρντς ο Ουόλ πέρασε τρεις αμυντικούς, πασαρε στον Νενε (11 πόντοι) και εκείνος με μια πολύ δύσκολη εκτός ισορροπίας προσπάθεια έγραψε το τελικό 84-86.

Τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ εξασφάλισαν οι Ντένβερ Νάγκετς, με τη νίκη τους 118-107 επί των Σανς.

Για την ομάδα του Φοίνιξ, ακόμη χειρότερο από την ήττα ήταν ο τραυματισμός του Τσάνινγκ Φράι (εξάρθρωση ωμοπλάτης) στα μέσα της 2ης περιόδου.

Οι Νάγκετς κλείδωσαν την 7η θέση της Ανατολής με πρώτο σκόρερ τον Λόσον (29π.).

Ο Κώστας Κουφός ξεκίνησε βασικός, αγωνίστηκε 15 λεπτά με συγκομισή 2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα.

Πρώτος σκόρερ των Σανς ο Μπράουν με 28, αλλά ο αγώνας έμεινε στην ιστορία για το ρεκόρ του Στιβ Νας που μέσα στο "US Airways Center" ξεπέρασε τον Όσκαρ Ρόμπερτσον σε ασίστ και έγινε ο πέμπτος κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Καναδός πλέι μέικερ μετρά πλέον 9.897 ασίστ, ενώ ο Οσκαρ Ρόμπερτσον 9.887.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα