Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ

Διαδοχικές κινητοποιήσεις, που θα κορυφωθούν μεθαύριο Τετάρτη με 24ωρη απεργία, ξεκινούν από αύριο οι 1200 εργαζόμενοι στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ), με βασικά αιτήματα τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΜΟΔ.

Αναλυτικότερα, αύριο Τρίτη και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ
θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα αναπτυξιακά συνέδρια των υπουργείων Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αντίστοιχα. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, ενώ την Πέμπτη θα γίνει στάση εργασίας.

«Οι εργαζόμενοι της ΜΟΔ ΑΕ, βιώνουν εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες, μια εξοντωτική επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΟΔ, σύμφωνα με την οποία οι πρωτοφανείς περικοπές των αποδοχών τους έχουν ήδη φθάσει στο 40%, ενώ «μεθοδεύεται περαιτέρω μείωση της τάξης του 15% κατά μέσο όρο».

Με τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι επιδιώκουν, όπως υποστηρίζουν, «να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, έναντι της μεθοδευόμενης ιδιωτικοποίησής του μέσω αναπτυξιακών τραπεζών και λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων».

Επίσης, ζητούν τη διατήρηση της ΜΟΔ ΑΕ και των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, απολύτως απαραίτητων λόγω εμπειρίας και εξειδίκευσης, για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020, αλλά και αξιοπρεπείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους.

Ερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε την Παρασκευή και η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνα Ξηροτύρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα