«Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»

Στον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης εάν ληφθούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics.«Οι μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας, όπως τις βιώνουμε στην Ελλάδα και οι οποίες δεν συνδέονται κατ' ανάγκη με τις πραγματικές ανάγκες μεταρρυθμίσεων, έχουν εξαντλήσει τα όρια πολύ μεγάλου πλέον πληθυσμού πολιτών», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Σε

συνέντευξή του στο BBC WORLD NEWS και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το «αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα», ο κ. Καμίνης μίλησε για «κάποιες δειλές ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στην οικονομία, αλλά το κυριότερο κάποια πρώτα δείγματα βελτίωσης στην ψυχολογία των πολιτών».

Σε ερώτηση για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Καμίνης τα χαρακτήρισε «εικόνα του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με περισσότερη ωριμότητα».

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε μια ανεργία που τρέχει με 30%, στους νέους το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 60%, και ως εκ τούτου η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα