Κεδίκογλου για νόμισμα και ΣΥΡΙΖΑ

«H Ελλάδα είναι φετίχ. Και κάνουμε αυτό που πρέπει για την πατρίδα μας, το καλύτερο που μπορούμε και αυτό που χρειάζεται η πατρίδα μας, σε αυτήν τη δύσκολη φάση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Realκαι σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

«Όποιος έλεγε κάτι τέτοιο (σ.σ. για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα) είναι εναντίον της πατρίδας και

εναντίον των ασθενέστερων», πρόσθεσε κι έκανε λόγο για πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, θυμίζει το πολιτικό αντίστοιχο της «βιβλικής Βαβέλ», με ποιον να πρωτομιλήσεις; Με τον κ. Λαφαζάνη που λέει για εθνικοποίηση τραπεζών και να συζητάμε για να φύγουμε από το ευρώ και να καταγγέλλει τρομοκρατία για το θέμα; Τον κ. Τόλιο, ο οποίος επίσης να λέει ότι υπάρχει μια φοβία και επιτέλους, ας απαλλαγούμε από τις φοβίες,να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα; Ή να ακούσουμε τον κ. Μηλιό, ο οποίος προειδοποιεί ότι η πρόταση για έξοδο από το ευρώ, θα σήμαινε πολλαπλάσια δεινά για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;».

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε εξάλλου ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένα εκκρεμές, που ανάλογα με το αν είναι εντός ή εκτός Ελλάδας, αλλάζει τοποθετήσεις. Ποια σοβαρότητα μπορεί να έχει μια τέτοια παράταξη; Εμείς κοιτάζουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη ρεαλιστική αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, για να βγει η κοινωνία μας από αυτή την κρίση, χωρίς άλλες απώλειες. Η κυβέρνηση κοιτάζει το εθνικόσυμφέρον. Αυτήν τη στιγμή είμαστε κατηγορηματικοί και το λένε όλοι, το λένε ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει θέμα. Εκτός ευρωζώνης θα ήταν πολύ- πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Και θα ήταν πολύ πιο δύσκολα, κυρίως για τους ασθενέστερους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, αναφέρει ότι «τον καλωσορίζουμε στην άποψη πως κανένα νόμισμα, ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή, δεν είναι φετίχ».

«Μπορεί άραγε να αντιληφθεί και πόσο καταστροφική είναι η μνημονική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση;» καταλήγει στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα