Κατηγορίες στον νοσοκόμο για την φωτιά σε γηροκομείο

Έξι νεκροί και 31 τραυματίες είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στο γηροκομείο Quakers Hill Nursing Home του Σίδνεϊ. Ο νοσοκόμος νυχτερινής βάρδιας Ρότζερ Ντιν, προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες για εμπρησμό και φόνους.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς έπαιξε τον ρόλο ήρωα, προσπαθώντας, μέσα από το πυρπολούμενο από φλόγες ίδρυμα,

να σώσει τους τροφίμους, κρατείται και θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Η σύλληψή του, το Σάββατο πρωί, ακολούθησε μετά από πολλές ώρες ανάκρισης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κατηγορούμενος για εμπρησμό, ήταν με άλλες τρεις νοσοκόμες σε νυχτερινή βάρδια, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από δύο δωμάτια σχεδόν την ίδια ώρα.

Οι περισσότεροι τρόφιμοι πάσχουν από άνοια και πολλοί ήταν κατάκοιτοι, ανίκανοι να κινηθούν χωρίς βοήθεια.

Ο δράστης καλυμμένος με στάχτες, έμενε κοντά στην αστυνομία και τους πυροσβέστες, και όταν οι τρόφιμοι είχαν μετακινηθεί, διεκδικώντας προφανώς τον τίτλο του ήρωα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στα μίντια που είχαν σπεύσει εκεί, δήλωσε ότι ''έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει ζωές''.

Πάνω από 100 πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία είχε ζώσει κυριολεχτικά το κτίριο.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, εξέφρασε τη βαθειά της λύπη για ό,τι συνέβη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''μόνο να φανταστεί κανείς ανήμπορους ηλικιωμένους, ζωσμένους από τις φλόγες είναι φρικιαστικό''.

''Ειλικρινά επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό, στους πυροσβέστες και την αστυνομία που επιτυγχάνουν θαύματα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες'', τόνισε η πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα