«Καθοριστικός ο ρόλος των καταναλωτών»

Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καταναλωτές στη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής Βιομηχανίας τροφίμων επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με αφορμή την 15η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα καταναλωτή.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΤ τονίζει ότι η ελληνική βιομηχανία τροφίμων εργάζεται συστηματικά και συντονισμένα για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση. Ταυτόχρονα, προωθεί τρόπους

έγκυρης πληροφόρησης με στόχο να στρέψει τους καταναλωτές προς την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, οι οποίες μπορούν να προασπίσουν την υγεία τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

H πληθώρα επώνυμων προϊόντων που διατίθενται στην αγορά δίνουν στον καταναλωτή, σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, τη δυνατότητα να επιλέγει με σιγουριά και ασφάλεια το προϊόν που καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες και ανταποκρίνεται στις οικονομικές του δυνατότητες. Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν όμως ενιαία βούληση και κοινή προσπάθεια ενώ η συνεχής βελτίωση της διατροφής αποτελεί βήμα ευρείας κοινωνικής συναίνεσης και συνεργασίας: της επιστημονικής κοινότητας, των καταναλωτικών οργανώσεων, της Βιομηχανίας Τροφίμων και της πολιτείας.

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς και ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, συνεχίζει να προσφέρει ουσιαστικό έργο στην ανάπτυξη της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την προώθηση της έρευνας & της καινοτομίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Παράλληλα, αντιμετωπίζει με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

"Παρά την πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, την έντονη έλλειψη ρευστότητας, την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και την ενέργεια, τη συνεχή επιβολή έκτακτων εισφορών, το τεράστιο πρόβλημα επισφαλειών που μαστίζει την αγορά, αλλά και τις διαρκείς αλλαγές στα φορολογικά και διοικητικά μέτρα,οι επιχειρήσεις του κλάδου αναδιοργανώνουν την παραγωγή, περιορίζουν τα έξοδά τους, μειώνουν τις τιμές των προϊόντων τους και πραγματοποιούν συνεχείς προσφορές, προκειμένου να κρατήσουν τους καταναλωτές κοντά τους. Είναι γεγονός ότι η ελληνική αγορά προσαρμόζεται με στόχο να μπορεί να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, τις καινούργιες ανάγκες που δημιουργούνται και τις δυνατότητες του καταναλωτή" τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα