Καθόλου «κουρασμένοι» κατά Στουρνάρα

Καθώς τα πρώτα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου βαίνουν προς εφαρμογή, όπως αυτά με τις αλλαγές στο δημόσιο, νέα μηνύματα αναμένεται να επιφυλάξει ο πρωθυπουργός προς υπουργούς, αλλά και βουλευτές, στο απογευματινό υπουργικό συμβούλιο. Η δυσφορία και οι μικρο-ανταρσίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κυβερνητικών κομμάτων δεν λένε να σταματήσουν, προβληματίζοντας για το κλίμα που θα επικρατεί από Σεπτέμβριο, οπότε θα εξελιχθούν οι νέες, δύσκολες
διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα πρέπει να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις. Βουλευτές εξέφρασαν δυσφορία κατά του Γιάννη Στουρνάρα, για τις δηλώσεις του περί κόπωσής τους, βρίσκοντας υπερασπιστές τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Βορίδη, για να ακολουθήσουν δύο άλλα περιστατικά στη Βουλή, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να ψηφίζει παρούσα σε τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και την τρόικα για ξεπούλημα, αλλά στη συνέχεια να απαλύνει την αναφορά της, και τον Πάρη Κουκουλόπουλο να μιλά για ξεκούραστους τεχνοκράτες, και να διαμηνύει ότι κανείς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή.


Ένταση επικράτησε στη Βουλή και για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα.
Την απόσυρσή της ζήτησε η αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, η ψήφιση του οποίου θα γίνει σήμερα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν θα την στηρίξει και θα δηλώσει «παρών» κατά την ψήφιση της. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του μνημονίου είναι μονόδρομος, επανέλαβε χθες βράδυ από την Hγουμενίτσα, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση, ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κάλεσε τους πολίτες για μία ακόμη φορά σε αδιάκοπο αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης. Επανέφερε δε το δίλημμα με το οποίο φαίνεται ότι θα πορευτεί έως τις εκλογές: «Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Success story για την Ελλάδα είναι μόνον η ανατροπή του Μνημονίου, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και για την Ευρώπη η ανατροπή της λιτότητας, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα