«Κάθετος» αγώνας δρόμου στο πιο ψηλό κτήριο του Πεκίνου

Μπορεί το 82 ορόφων κτήριο να φαίνεται επιβλητικό από μακριά, ωστόσο αυτό δεν «τρόμαξε» 600 περίπου δρομείς, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στην κορυφή του, σε έναν ιδιαίτερο «μαραθώνιο».Αθλητές από 20 χώρες κλήθηκαν να σκαρφαλώσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν τα 2.041 σκαλοπάτια του ξενοδοχείου «China World Summit Wing», φτάνοντας στο ελικοδρόμιο που βρίσκεται στην ταράτσα, σε ύψος 330 μέτρων από το έδαφος.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε κατηγορίες, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εγκατέλειψαν τον αγώνα, χωρίς να καταφέρουν να

φτάσουν στην κορυφή.

Ένας «κάθετος» αγώνας δρόμου στο πιο ψηλό κτήριο του Πεκίνου Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε με χρόνο 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο ο Πολωνός Πιοτρ Λομποντίνσκι, ο οποίος δήλωσε στο Reuters: «Είχα πραγματικά εξαντληθεί, για αυτό ξάπλωσα στο έδαφος για σχεδόν πέντε λεπτά, για να αισθανθώ καλύτερα. Παρά την κούραση, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος κατάφερα να κερδίσω, πέρσι είχα βγει δεύτερος».

Στις γυναίκες, η Αυστραλίδα Σούζι Ουάλσαμ υπερασπίστηκε τον τίτλο της, καθώς τερμάτισε πρώτη με χρόνο 11 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

«Μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, ωστόσο αποζημιώνεσαι από την υπέροχη θέα», ανέφερε η νικήτρια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα