Καθάρισε ο Γκιστ

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να παίξει για μια ακόμη φορά στην φετινή Ευρωλίγκα με τη... φωτιά. Ο Γκιστ όμως με 24 πόντους και εξαιρετική απόδοση συνολικά φρόντισε να μην... ξεσπάσει "πυρκαγία" στο ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 70-72 της Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ με 80-72 βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3 και επέστρεψαν έπειτα απο καιρό στο σωστό μονοπάτι.

Ο Αμερικανός

φόργουορντ πραγματικά γοήτευσε τους... αριθμούς. Είχε 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 τάπες ενώ συγκέντρωσε συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς στην αξιολόγηση. Στο πλάι του στάθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις με 16 πόντους.


Ο Παναθηναϊκός ήταν... εκτός τόπου και χρόνου στα πρώτα 25΄λεπτά του ματς. Νευρικός, απελπιστικά άστοχος και ευάλωτος στην άμυνα, επέτρεψε στη Λιέτουβος Ρίτας να προηγηθεί μέχρι και με +13. Όμως αφυπνίστηκε στην τελευταία μιάμιση περίοδο και με μπροστάρη τον Γκιστ έφτασε στην τρίτη του νίκη που απομακρύνει τον κίνδυνο μη πρόκρισης στο Top 16.


«Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά έως πολύ νευρικοί. Και στα σουτ και στα τελειώματά μας και στις επιλογές μας. Πηγαίναμε να φάμε τη θάλασσα μ' ένα κουτάλι. Από την επιθυμία να κερδίσουμε το παιχνίδι μας με τη βοήθεια του κόσμου μας, δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Στο ημίχρονο είπαμε να ηρεμήσουμε και να διαβάσουμε το παιχνίδι.

Μέσα από την άμυνα ψάξαμε να βρούμε ρυθμό και νομίζω ότι μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι που δεν είχε καλό μομέντουμ για εμάς. Κάναμε αρκετά κλεψίματα και ήμασταν πιο εύστοχοι. Αυτό κρατάμε. Θα αποφορτιστούν τα παιδιά και όλη η ομάδα με αυτή τη νίκη», υποστήριξε μετά το ματς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.


Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς (και του ομίλου), το μεγάλο διπλό μέσα στο Ισραήλ που πέτυχε η Λαμποράλ Κούτσα επί της Μακάμπι με 70-65. Αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στους Πράσινους να ελπίζουν ακόμη και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, παρά τις τρεις ήττες που υπάρχουν ήδη στον "λογαριασμό" τους.


Δεκάλεπτα: 16-18, 25-38, 50-46, 80-72.


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Κάρι 6, Μπατίστ 4, Φώτσης 9, Ούκιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 24, Παππάς 2, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 16.


Λιέτουβος Ρίτας (Μπάουερμαν): Τέπιτς 6, Μπαμπράουσκας, Παλάσιος 6, Σεϊμπούτις 15, Γλυνιαδάκης 2, Γκετσεβίτσιους 17, Όρελικ, Κουκ 3, Σονγκάιλα 6, Γέλοβατς 19, Νταμπράουσκας.


Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Πέρεθ Νιθ (Ισπανία), Βοΐνοβιτς (Σερβία).

Keywords
Τυχαία Θέματα