Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απολογία των τεσσάρων, που φέρονται να συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση, στον ανακριτή Διαφθοράς. Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστηρία της Ευελπίδων και αμέσως μετά θα ξαναπάνε ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς προκειμένου είτε να αποφασιστεί η προφυλάκιση τους είτε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η Παναγιώτα Καρπούζου, μία έκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, σύμφωνα με τον δικηγόρο της αρνείται κάθε κατηγορία που της επισυνάπτεται με βάση την δικογραφία. Σημειώνεται ότι στην δικογραφία των αστυνομικών αρχών

εμφανίζεται ως το άτομο που φέρεται να είχε περάσει στις φυλακές Κορυδαλλού το όπλο που θα χρησιμοποιούσε ο βαρυποινίτης για να αποδράσει, καθώς επίσης κατηγορείται -με βάση τους ισχυρισμούς που προκύπτουν απο την κατάθεση της ξαδέλφης του Βλαστού-ότι πήρε μερίδιο 100.000 ευρώ απο την απαγωγή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Παναγιώτα Καρπούζου κατέθεσε στον ανακριτή διαφθοράς πρόσφατο συμβόλαιο πώλησης ακινήτου 73.000 ευρώ απο το οποίο εκπίπτει το σχετικό ποσό. Η Καρπούζου αντικρούει την σχετική κατάθεση της ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού και αρνείται όλο το κατηγορητήριο που τις προσάπτονται με βάση πάντα την δικογραφία.

Εν τω μεταξύ, έξι από αυτούς εφέθηκαν χθες ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική ήταν στη καταθέση της, στην αστυνομία η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού.

Όπως είπε μεταξύ άλλων στην απολογία της η Λίτσα Βλαστού, έπαιρνε «μισθό» από τον εξάδελφό της για τις «δουλειές» που έκανε, δηλαδή τις επαφές με άλλα πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι «Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη».

Επίσης στην κατάθεσή της κάνει λόγο για μεταφορές πολλών εκρηκτικών και παράδοση καλάσνικοφ σε άλλα πρόσωπα αλλά και παρασκευή βομβών.

Keywords
Τυχαία Θέματα