Καταθέτουν στους Ελβετούς Γκούτρουν και Σταμάτη

Ενώπιον του κλιμακίου Ελβετών δικαστών που ερευνούν περιπτώσεις "ξεπλύματος χρημάτων" μέσω ελβετικών τραπεζών βρίσκονται σήμερα η νυν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το κλιμάκιο των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης εξετάζει αυτήν την ώρα στα γραφεία των ανακριτών Διαφθοράς στην Ευελπίδων την πρώην σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών

προγραμμάτων Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν και αμέσως μετά αναμένεται να εξεταστεί και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Και οι δύο γυναίκες είναι συγκατηγορούμενες του πρώην υπουργού στην υπόθεση των "παράνομων αμοιβών" που φέρεται να έλαβε για την επιλογή των υποβρυχίων και των TORM1, η οποία εκδικάζεται ήδη σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα, η πρώην σύζυγος του υπουργού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή για λόγους υγείας, ενώ η κ. Σταμάτη εκτίει, κρατούμενη στο Δρομοκαΐτειο, ποινή κάθειρξης 12 ετών και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου στην έκτη αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλει.

Χθες, στους Ελβετούς δικαστές κατέθεσε, για δεύτερη φορά, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας ενώ κατάθεση έχει δώσει πριν περίπου ενάμιση χρόνο και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η παρουσία των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στην Αθήνας είναι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής με αφορμή έρευνα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας για περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας προς την ελβετική Δικαιοσύνη αφορούν κυρίως παροχή στοιχείων για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με διακίνηση "μιζών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα