Καταθέτει η σύντροφος του Π. Φύσσα

Στον ανακριτή Πειραιά καταθέτει αυτή την ώρα η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, που αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί» για τα γεγονότα της Αμφιάλης, ενώ σήμερα θα καταθέσει και ο πατέρας του θύματος. Σοκαριστικές οι τηλεφωνικές συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ

και περιλαμβάνονται στην δικογραφία. Δεν δίστασαν ακόμη και να καθυβρίζουν στις επικοινωνίες τους το θύμα, ενώ επιχείρησαν να χρεώσουν το φόνο στο ΚΚΕ και να εμφανίσουν τον Γιώργο Ρουπακιά ως αριστερό πράκτορα. Σε διάλογο μετά την δολοφονία του Φύσσα ο Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, αναφέρει ότι τηλεφωνεί στον βουλευτή Λαγό αλλά δεν το σηκώνει και εκφράζει φόβους ότι θα διωχθεί από την οργάνωση. Παρότι εμφανίζονται να ανησυχούν, κάνουν λόγο για αντίποινα σε δημοσιογράφους ενώ μιλούν ακόμη και για εκρηκτική ύλη και οπλισμό που κρύβουν ακόμα και σε ντουλάπια του σπιτιού τους.

Η αστυνομία ψάχνει για κρησφύγετα της οργάνωσης με οπλισμό ενώ αναζητούνται άλλα 10 άτομα που εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης. Φύλλο και φτερό έγινε το σπίτι του υπαρχηγού, Χρήστου Παππά, στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε ένα 38άρι πιστόλι, φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και γερμανικά κράνη.

«Ο κόσμος θέλει να βλέπει αποφασιστικότητα, πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος, με τα σωστά μέσα» διεμήνυσε κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Νέα Υόρκη.

Σε δημοσίευμα τους, οι Financial Times αναφέρονται στις συλλήψεις Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη πολιτική δίωξη από την πτώση της Χούντας το 1974». Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως κατάφερε να μπει στη Βουλή χρησιμοποιώντας αντιμνημονιακό και αντιμεταναστευτικό λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα