Στη Βουλή το ν/σ για ΝΕΡΙΤ

Κατατέθηκεστη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ(Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση),το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούςΟικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού,Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας,Υποδομών και Επικρατείας. Ηνέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα μετο νομοσχέδιο, είναι ανεξάρτητη από τοκράτος και άλλους φορείς δημόσιαςεξουσίας. Πόροιτης ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από τοανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσειςκαι από κάθε άλλη πηγή.

Οιεκπομπές της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα περιλαμβάνουν,μεταξύ

άλλων, ποικίλα προγράμματα πουθα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα καιπληρότητα τις ειδήσεις, θα διασφαλίζουντην πολυφωνική ανταλλαγή απόψεων, θαεπιδιώκουν την κοινωνική συνοχή και θααναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό

Παράλληλα,με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίουτο Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει τοστρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, τοοποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικόμετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσότων πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ανακοίνωση δημοσιογράφων της ΕΡΤ

«Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Από τη λίστα των υπογραφών λείπει, όμως, η υπογραφή του πλέον υπεύθυνου για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα