Κατάσχεση 20 κιλών ηρωίνης στον Έβρο

Δυο πλήγματα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τηνΤουρκία στη χώρα μας, κατάφεραν τις τελευταίες ώρες οι τελωνειακές και αστυνομικές του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, κατάσχοντας μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Αρχικά οι τελωνειακοί με την βοήθεια του σκύλουανιχνευτή Ντιέγκο, εντόπισαν 38 δέματα που ήταν κρυμμένα μέσα στις πόρτες αυτοκινήτου και περιείχαν συνολικά 20 κιλά ηρωίνης.

Σύμφωναμε τον διευθυντή του τελωνείου Πολυχρόνη Τσομπανόπουλο, ο 31χρονος οδηγός, τουρκικής καταγωγής, δήλωσε άγνοια στους τελωνειακούς για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας

ότι ταξίδευε από την Άγκυραμε προορισμό την Γερμανία όπου ζει και εργάζεται.

Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Λίγοαργότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε λεωφορείο τουρκικής εταιρείας, που διερχόταν από το μεθοριακό σταθμό Κήπων, συνέλαβαν 30χρονο επιβάτη που είχε στην κατοχή του 280 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα εσώρουχα του 30χρονου, ο οποίος ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Αθήνα.

Αξίζεινα σημειωθεί πως από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μισού κιλού ηρωίνης και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στο εξωτερικό.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ ο 30χρονος θα προσαχθεί στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα