Κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές

Κατασχέσειςεξπρές για οφειλές προς τα ασφαλιστικάταμεία. Συνολικά θα σταλούν 250.000 ειδοποιήσεις απο το κέντρο είσπραξηςασφαλιστικών οφειλών με προοπτικήεξασφάλισης 200 εκ. ευρώ για το επόμενοέτος και τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ εως το2017. Πάγωμα των επιδοτήσεων προς τουςαγρότες που δεν έχουν ασφαλιστικήενημερότητα φέρεται να εξετάζει ηκυβέρνηση.Οι δαπάνες του ΟΓΑ γιασυντάξεις αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ ότανοι εισφορές δεν ξεπερνούν τα 300 εκ. ενώπερίπου το 40% των αγροτών δεν καταβάλλειεισφορές.

Περίπου 550.000

οφειλέτες σε ασφαλιστικά ταμεία μπαίνουν άμεσα στο μικροσκόπιο του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, το οποίο θα προχωρά σε πλειστηριασμούς για χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Σύμφωναμε πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στην Βουλή, ενδέχεται να προστεθεί διάταξη για «πάγωμα» των αγροτικών επιδοτήσεων αν οι δικαιούχοι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουνασφαλιστική ενημερότητα, εξαιτίας των οφειλών τους.

Το θέμα της «τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν τα Ταμεία, στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Εν τω μεταξύ, η οριστικοποίηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων καθυστερεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε νέα επεξεργασία των δεδομένων για κτίρια, οικόπεδα και αγροτεμάχια και να τεκμηριώσει το εάν τα μεγέθη και οι υπολογισμοί είναιρεαλιστικοί.

Ασφυκτικά περιθώρια για την κυβέρνηση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να αρχίζουν από αύριο, και ως τις 20 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2014, αλλά και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2017.

Βασικός στόχοςτης ελληνικής πλευράς είναι να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι δεν απαιτούνται για το επόμενο έτος πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Σε εκκρεμότητα παραμένουν προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, με βασικότερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών, τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα