Καταγγέλουν το ΝΑΤΟ για «ρωσοφοβία»

Καταγγέλλουν την ηγεσία του ΝΑΤΟ για «ρωσοφοβία» εκατοντάδες διακεκριμένοι Γερμανοί πολίτες (δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, απόστρατοι αξιωματικοί, διπλωμάτες), σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στο Πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, το περιεχόμενο της οποίας «φιλοξενήθηκε» στις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες και Ιστοσελίδες.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι: «Η επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, η δημιουργία

στρατιωτικών βάσεων στις πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στις ανατολικές χώρες, καθιστούν τις ΗΠΑ υπόλογες έναντι της Ρωσίας».

Παράλληλα, οι υπογράφοντες υποστηρίζουν, ότι στόχος των ΗΠΑ δεν είναι ο εκδημοκρατισμός της Ουκρανίας αλλά η πτώση του Πούτιν, ο οποίος κατέστησε τη Ρωσία ξανά μεγάλη δύναμη:
«Στόχος μας στην Ευρώπη, της οποίας η Ρωσία αποτελεί φυσικά μέρος, είναι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας», αναφέρει η επιστολή, χωρίς οι ευρωπαϊκές χώρες να αποτελούν πλέον «υποτελείς» των ΗΠΑ.

Οι Ευρωπαίοι αποτελούν εμπόδιο στην αμερικανική πολιτική για την Ευρώπη, όπως αποκαλύπτουν οι διαρροές από το γραφείο της Βικτόρια Νούλαντ, σύμφωνα με τους υπογράφοντες, καθώς ο γεωπολιτικός στόχος των Αμερικανών είναι η αδρανοποίηση της Ρωσίας, ενώ η Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε την Ουκρανία ως «εργαλείο» για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Το ίδιο δοκίμασαν οι ΗΠΑ και στη Σερβία, τη Γεωργία, την Ουκρανία το 2004, στην Αίγυπτο, στη Συρία, όπως τη Λιβύη και τη Βενεζουέλα, αναφέρουν στην επιστολή. Στόχος των Αμερικανών στη νέα ουκρανική κρίση είναι, σύμφωνα πάντα με τους συντάκτες της επιστολής, να μην επιτρέψουν στην Ουκρανία να παίξει τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ μιας Ευρασιατικής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αμερικανοί θέλουν να φέρουν την Ουκρανία υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ, για να καταστρέψουν το σχέδιο του Πούτιν για μια ενιαία οικονομική ζώνη από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τη Λισαβόνα!

Οι Γερμανοί υπογράφοντες, κατηγορούν ευθέως τις ΗΠΑ ότι πολιτεύονται με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, κατά το δοκούν, συγκρίνοντας τις περιπτώσεις της Κριμαίας και του Κοσόβου, καταδικάζοντας μάλιστα τη γερμανική συμμετοχή εκεί και θεωρώντας την ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας, ως αμυντική κίνηση της Μόσχας, που έγινε για να καταδείξει στο ΝΑΤΟ ότι δεν μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω, προς Ανατολάς.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα