Καταγγελίες για βασανιστήρια

Δεκαπέντε μέλη αντιρατσιστικού κινήματος, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζουν, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» ότι κατά τη διάρκεια κράτησης τους στη ΓΑΔΑ, υπεβλήθησαν σε βασανιστήρια.

Άλλοι 25 διαδηλωτές

οι οποίοι συνελήφθησαν την επομένη, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη των 15 κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, ότι ένας αστυνομικός τους χαστούκισε, ενώ άλλοι πέντε ή έξι κοιτούσαν και τους έφτυναν, ότι κάποιοι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρες, ότι τους κράτησαν ξύπνιους ολόκληρη τη νύχτα «ρίχνοντας» στα μάτια τους φως με φακούς και λέιζερ καθώς και ότι τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και να δώσουν τις διευθύνσεις της κατοικίας τους στη Χρυσή Αυγή.

Μια γυναίκα ανάμεσα στους προσαχθέντες δήλωσε ότι οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με σκληρά σεξουαλικά σχόλια και την τράβηξαν από τα μαλλιά όταν επιχείρησε να αποφύγει την κινηματογράφησή της. Τους αρνήθηκαν ακόμη το νερό και πρόσβαση σε δικηγόρο επί 19 ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα