Καταλήψεις για την αξιολόγηση

Ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» έχει ορίσει την σημερινή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ προαναγγέλλοντας καταλήψεις δημαρχείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αξιολόγηση και τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 10:00 έως τις 13:00, παράλληλα με συγκεντρώσεις.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για την μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν αμφισβητεί

τα κριτήρια του ΠΔ Παυλόπουλου διευκρίνισε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, τονίζει ότι ο έλεγχος σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όπως σημειώνει το υπουργείο αρκετοί συμβασιούχοι χρησιμοποίησαν δόλιο τρόπο, για να διοριστούν μόνιμα στο δημόσιο, παρ' ότι δεν το δικαιούνταν και ο επανέλεγχος διεξάγεται για να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν παραβιάσεις της νομιμότητας καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μετατροπές που έγιναν με χρήση πλαστών δικαιολογητικών.

Για τους πέντε δημάρχους, καθώς και όλους τους αιρετούς που υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις, την αποτελεσματική λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, η εισαγγελική έρευνα και η Δικαιοσύνη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, κατηγορεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι παρέπεμψε στη δικαιοσύνη ένα εξόχως πολιτικό θέμα, ως οιονεί «εκβιασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα