Καταλήψεις διαρκείας

Την κλιμάκωση του αποκλεισμού στο ΙΚΑ Αμφιάλης αποφάσισε η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στόχος η αποτροπή της απαράδεκτης, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης της διοίκησης του ΙΚΑ να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του στο παράρτημα της Δραπετσώνας. Μάλιστα, η δημοτική αρχή έστειλε χθες το απόγευμα αυτοκίνητα του Δήμου, έτσι ώστε να αποκλειστεί η είσοδος του ΙΚΑ
και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια μεταφοράς, αρχείων, υλικών και κάθε είδους υπηρεσιών.

Νωρίτερα η Δημοτική Αρχή, μαζί με παρατάξεις του Δήμου, εργαζόμενους και δημότες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη έξω από το ΙΚΑ Αμφιάλης αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος.

«Ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων για να ανατρέψουμε την απαράδεκτη απόφαση, η οποία κλείνει τις διοικητικές υπηρεσίες στο ΙΚΑ Αμφιάλης, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις που μου έδωσε η Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ δια στόματος του προέδρου της, πως δεν πρόκειται να μεταφέρει το ΙΚΑ Αμφιάλης, χωρίς προηγουμένως να διαβουλευτεί με τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, με μια τελεσίδικη αιφνιδιαστική απόφαση πήρε πίσω τις δεσμεύσεις του και αποφάσισε μονομερώς να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Μια απόφαση η οποία πρόκειται να δημιουργήσει οξύ κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας, δεδομένου ότι ο κάτοικος της Αμφιάλης για να φθάσει στο ΙΚΑ Δραπετσώνας, δηλαδή στην άλλη άκρη του Καλλικρατικού Δήμου μας, χρειάζεται ένα λεωφορείο για Πειραιά, και έπειτα άλλο λεωφορείο για Δραπετσώνα. Φανταστείτε την ταλαιπωρία ειδικά των ηλικιωμένων δημοτών μας», τόνισε ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας Νίκος Οικονομάκης, δήλωσε: «Διαμαρτυρόμαστε με την κίνηση αυτή και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ μας αντιμετωπίζει όχι σαν ασφαλισμένους αλλά, σαν αριθμούς και πάλι δεν της βγαίνουν, γιατί είμαστε δεκάδες χιλιάδες που θα πρέπει μέσω Πειραιά να εξυπηρετηθούμε. Ενωμένοι δεν θα επιτρέψουμε να εκτελεστεί αυτή η απόφαση. Η αναλγησία μας πνίγει και είμαστε αποφασισμένοι να ντο παλέψουμε».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα